CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Toink-Toink

tarikh

sapa dop tengok tah?

Sunday, October 31, 2010

Tentang Sahabat

aku bingung bagaimana cara mengungkapkannya. serius. ingin aku ceritakan semua. sampai habis. tak tersisa. akan tetapi, sekali lagi, tangan ini tak sanggup menuliskan semuanya. mulut ini tak kuasa menceritakannya. dan semua anggota tubuhku tak bisa menjelaskan, menggambarkan. kecuali hati ini yang bisa. tapi siapa yang mengetahui isi hati ini? kecuali saya pribadi dan ALLAH SWT. 

aku tak tahu bagaimana cara mengunggungkapkan isi hati ini. ada rasa cemburu, iri, dengki, sombong, dan .... ah, aku tak sanggup mengungkapkannya.

entah kenapa apa menuliskan seperti ini? aku tak tahu. 

ingin aku menuliskan semua tentang sahabat. sahabat yang aku dambakan. ketika bertemu selalu senyuman yang aku berikan. seluruh cerita aku utarakan. dan semua aku berikan. tapi terkadang aku marah padanya. ketika aku tahu dia bukan lagi sahabat yang aku inginkan. karakternya, sifatnya, tingkah lakunya, dan semuanya. tapi aku masih ingin dia sebagai sahabatku. aku hanya dia mengerti apa yang ada dalam hati ini. yah, hati ini yang dalam.


sahabat, masakan kau lupa aku pernah berkata, "dahan itu tempat bergantung terlalu banyak kerangga menghuni"
kau bertahan kau melawan,
kau xkalah kerengga xmenang,
dan kau pn melompat "SELAMAT"
tinggal aku sendiri di dahan kian rapuh,
kerengga makin ligat "SAKIT"..Sejuta rangkaian kata,terwujud bagai memori,untuk seorang sahabat,yang setia mengisi hati dan hari,perdamaian ini ,jangan kau kencingi,jagalah arti kata 'peace',yang kau tulis,di dinding kamarku,perdamaian ini ,jangan jadi belenggu,Aku orang bebas,kau orang bebas,kita bebas menentukan,kemana langkah kita tertuju,


video
pssttt; masuk dak ngn lagu neh? AHAHAH
main upload ja~

miss u again.. SHIT !

Hello there the angel from my nightmare
The shadow in backround of the morgue
The unsespecting victim of darkness in the valley
We can live like @!#@$!# and !^%^@ if we want
Where you can always find me
And we'll have Halloween on Christmas
And in the night we'll wish this never ends 
We'll wish this never end
Where are you and I'm so sorry
I cannot sleep I cannot dream tonight
I need somebody and always
This sick strange darkness comes creeping on so haunting everytime
And as I stared I counted the webs from all the spiders
catching things and eating their insides
Like indecision to call you
And hear your voice of treason
Will you come home and stop this pain tonight
stop this pain tonight

To see you when I wake up
Is a gift I didn't think could be real.
To know that you feel the same as I do
Is a three-fold, Utopian dream.
You do something to me that I can't explain.
So would I be out of line if I said "I miss you"?
I see your picture.
I smell your skin on
The empty pillow next to mine.
You have only been gone ten days,
But already I'm wasting away.
I know I'll see you again
Whether far or soon.
But I need you to know that I care,
And I miss you badly~

I can not forget you even for a moment.. 

Saturday, October 30, 2010

Happy Moment

i'm so happy. Cause today I found my friends.
they're in my head. I'm so ugly. But that's ok.
cause so are you. We've broke our mirrors.
sunday morning. Is everyday for all I care.
and I'm not scared. Light my candles. In a daze cause I've found god.
i'm so lonely. And that's ok.cause today
i shaved my head. And I'm not sad, and just maybe
i'm to blame for all I've heard. And I'm not sure.
i'm so excited. I can't wait to meet you there.
aind I don't care. I'm so horny. But that's ok. My will is good. 
i like it. I'm not gonna crack.
i miss you. I'm not gonna crack.
i love you.I'm not gonna crack.
i killed you. I'm not gonna crack.

thank you has made me feel happy for a while~

Thursday, October 28, 2010

Sebab-sebab lelaki menjadi ‘kaki perempuan’

kenapa lelaki dikatan sebagai kaki perempuan?? lets see :DD
Pertama, mungkin sebab kaki dia tak cukup bulu, atau pun dia selalu cukur bulu kaki, sebab tu nampak licin macam kaki perempuan. Err okay tak tak, main-main saja. Menurut i, tak semua lelaki macam tu. Kalau nakal-nakal sikit suka kacau perempuan, lumrah lah lelaki macam tu. Remind u, tak semua lelaki macam tu. Kadang-kadang kita nampak je dia suka kacau perempuan, tapi dia sekadar suka-suka je. Tak lah sampai nak curang ke apa. Atau erti kata lain, isi masa lapang. Hehahah
Kedua, tak boleh salahkan lelaki seratus peratus. Kadang-kadang, salah perempuan jugak. Bila ajak keluar, tak boleh. Bila ajak kahwin, belum ready. Bila sibuk, tak fikir pasal boyfriend/tunang/suami langsung. Lelaki pun rasa tercabar lah. Sunyi pun satu.
Ketiga, lelaki ni memang gatal. Eh remind u again, tak semua lah kan. Kebanyakkan lelaki memang gatal. Selalu je I jumpa lelaki yang nafsu tinggi sangat sampai tengah bawak awek/tunang/bini atas motor pun, sempat kenyit mata dekat perempuan. Gatal kan? Bergantung dekat individu lah. Kalau dia setia, setia jugak heh.
Keempat, pun I nak cakap, salah perempuan jugak. Gaduh sikit, terus mintak putus, terus mintak cerai. Gaduh sikit, terus pergi sembunyikan diri. Yang dah kahwin pergi balik rumah mak bapak. Yang belum kahwin, pergi lepak rumah kawan. Kononnya nak lari dari masalah. Ingat lelaki suka? Ingat lelaki nak layan? Ingat lelaki nak pujuk? Heh. Kalau dah selalu sangat buat tindakan ikut perasaan, lelaki pun carilah perempuan lain. Lagi enjoy. Lagi best.
Kelima, kalau hubungan tu dah renggang, memang susah nak cakap. Lelaki fikir perempuan tu ada orang lain, perempuan pulak fikir lelaki ada orang lain. Lepas tu masing-masing sendiri cari lain. Dah bosan punya pasal. Haha.
Keenam, perempuan cuba jangan cabar kewibawaan lelaki. Jangan suka-suka nak keluar kata-kata kesat, jangan mudah nak maki hamun, jangan cuba nak pertikaikan tentang tanggungjawab lelaki. Lelaki benci perempuan yang tak respect dia. Kalau lelaki tu respect u, please respect him too.
Okaylah, itu je kot yang I dapat kongsikan KENAPA LELAKI DICOP SEBAGAI KAKI PEREMPUAN~

psst//

Pesanan untuk perempuan: Bawaklah bersabar. Jangan cepat naik angin sangat. Cool kan keadaan. Lepas tu discuss secara comel. Cipta memori indah. Kan lagi best?

Pesanan untuk lelaki: Janganlah menggatal sangat! Dapat balasan nanti tak ke haru? AHAHA

ha ini lak kes curang melampau ! ahahaha

 bodoh pompuan neh ! xperasaan..
 ou best curang cmni! ngeeeee
 lg skli bodo xperasan !
shit ! berani kot !

THANKS !

video

terima kasih ! kau telah mengajar ak untuk mendengar lagu ni..
dan kau membuatkan aku tidak pernah jemu mendengar lagu 
ini.. kau juga membuatkan ak mengingatkan kau dengan lagu 
ini..sememangnya you are the best and the best i ever have 
and i will not forget you until the end of my life !

18sx


Asmara Orang Pencen

Di suatu malam yang dingin, di dalam sebuah bilik yang sederhana

besar, diatas katil....... sepasang suami isteri yang telah lanjut
usia baru masuk tidur.

Suaminya telah mula mengantuk tapi isterinya terbangkit perasaan
ghairah malam itu....

Si isteri bersuara,
"Dulu-dulu tu..... abang selalu pegang tangan saya bila kita nak tido."

Suaminya dengan separuh sedar, menggenggam tangan isterinya, lepas tu
mula mengantuk
semula.

Beberapa ketika lepas tu, si isteri bersuara lagi,

"Kemudian tu.... abang selalu cium saya."

Si suami dengan rasa terganggu, mengangkat kepalanya dan menyentuh
bibirnya ke pipi si
isteri.

Lepas tu sambung tido balik.

Selepas beberapa saat, si isteri bersuara lagi,

"Kemudian tu.... abang selalu gigit-gigit leher saya......."

Dengan perasaan marah dan geram, si suami melontar selimutnya dan
bangun dari katil
tu.

Si isteri bertanya, "Abang nak gi mana tu?"

Dengan marah suaminya menjawab,
"Nak gi amik gigi la ni!!!"





papa n mama di bilik

Di suatu pagi selepas subuh, seorang anak lelaki keluar dari biliknya dan bertanya pada neneknya:

"Nenek, di mana Papa dan Mama?"
"Mereka masih di dalam bilik..." neneknya menjawab.
Anak itu tertawa kemudian sarapan sendirian lalu pergi sekolah.
Ketika pulang.. anak lelaki bertanya lagi pada neneknya:
"Di mana Papa dan Mama?"
"Mereka masih di dalam bilik," neneknya kembali menjawab.
Anak itu tertawa geli, lalu menghabiskan makan tengaharinya dan pergi bermain.
Malam harinya barulah anak lelaki tadi pulang untuk makan malam. Sebelum makan, si anak itu bertanya lagi pada neneknya:
"Di mana Papa dan Mama?"
"Masih di dalam bilik" jawab nenek.
Anak itu tertawa geli.
"Kenapa dari tadi nenek perhatikan kamu ketawa saja?!" tanya neneknya dengan nada tinggi.
Si anak menjawab,
"Semalam Papa masuk ke bilik saya untuk meminta gel pelembab kulit, tapi saya bagi gam Super Glue..."

KAMU YANG DAHULU~





Aku ingin kamu…
Yang seperti itu…
Yang seperti pertama kali kukenal dulu
Yang seperti kutahu


Aku ingin kamu
Yang seperti itu
Yang kala hati bertumpuk pilu
Kamu datang mengusir luka
Yang kala aku kecewa,
Kamu datang membuat ku tertawa


Aku ingin kamu yang seperti dulu..
Yang tak bisa kusebut satu persatu..
Bukan yang menghakimi, dan mentertawakan kebodohanku
Bukan yang hanya bisa memandang iba padaku
Bukan yang mengasihaniku

Kemanakah kamu yang dahulu

Aku rindu kamu yang seperti itu…
Disaat aku butuh, kamu kan segera datang bersama senyum mu


Sungguh
Aku setengah mati
Sangat rindu…kamu yang dahulu

Wednesday, October 27, 2010



Simpan diri ku terseksa
Nak ku luahkan tak ku gentar
Kekurangan ku terbongkar

Sisi mu umpama syurga
Peluang emas ku jamah
Bahagia yang ku cari
Awal dulu

Aku
Insan yang terdampar
Yang tinggal menagih cinta

Terang dan terlindung
Dimana tempat nak ku singgah
Mengesan mu pasangan ditakdirkan

Ku
Rempuh azab sengsara
Tak kisah asal bersua
Kau kasih penyeri jiwa
Pendorong ku hadapi hidup

Kau kasih isyarat jiwa
Ku meniti jalan yang lurus
Kau kasih isyarat jiwa
Pendorong ku hadapi hidup

Mengenal erti cinta
Mengenal cinta tulus

Tuesday, October 26, 2010

"Ayah...pulangkan balik tangan Ita..."

Ini sebuah kisah yang bisa mengundang air mata siapa sahaja yang membacanya. Kisah ini saya dapat dari seorang rakan melalui e-mail. Setiap kali membaca kisah nie mesti bergenang air mata. Walaupu manusia memang sering melakukan kesilapan...mungkin ada kesilapan yang dilakukan boleh di maafkan atau diperbetulkan semula..dan mungkin juga ada kesilapan yang dilakukan bakal mengundang kekesalan yang tidak berpenghujungnya. Kerana itu Allah telah memberi akal kepada setiap manusia supaya boleh menilai menimbang dan berfikir sebaik-baiknya dalam melakukan sesuatu samada baik atau sebaliknya..terlajak perahu boleh diundur..terlajak perbuatan..sesal selamanya...


Kisah Si Kecil Ita...

Suatu hari dia terjumpa sebatang paku karat. Dia pun melakar simen tempat letak kereta ayahnya tetapi kerana diperbuat daripada marmar,lakaran tidak kelihatan. Dicubanya pada kereta baru ayahnya. Ya....kerana kereta itu bewarna gelap, lakarannya jelas. Apa lagi kanak-kanak ini pun melakarlah melahirkan kreativitinya. Hari itu bapa dan ibunya bermotosikal ke tempat kerja kerana laluannya sesak sempena perayaan Thaipusam.

Penuh sebelah kanan dia beredar ke sebelah kiri kereta. Dilakarnya gambar ibu dan ayahnya, gambarnya sendiri, lukisan ayam, kucing dan sebagainya mengikut imaginasinya. Kejadian itu langsung tak disedari si pembantu rumah.

Pulang petang itu, terkejut besar pasangan itu melihat kereta yang baru setahun dibeli dengan bayaran ansuran yang belum habis berbayar, berbatik-batik.

Si bapa yang belum pun masuk ke rumah terus menjerit, 'Siapa punya kerja ni?' Pembantu rumah yang tersentak dengan jeritan itu berlari keluar. Dia juga beristighfar. .Mukanya merah padam ketakutan tambah-tambah melihat wajah bengis tuannya.

Sekali lagi diajukan pertanyaan keras kepadanya, dia terus mengatakan 'Tak tahu... !''Saya tak tahu Tuan..!

''Duduk di rumah sepanjang hari tak tahu, apa kau buat?' herdik siisteri lagi.

Bila anak yang mendengar suara ayahnya, tiba-tiba berlari keluar dari bilik. Dengan penuh manja dia berkata 'Ita buat ayahhh.. cantik kan !' katanya menerkam ayahnya ingin bermanja seperti selalu.

Dengan kasih murni seorang anak yang belum memahami apa-apa, menarik lembut poket seluar abahnya, manja.

Si ayah yang hilang sabar merentap ranting kecil pokok bunga raya didepannya, terus dipukul bertalu-talu tapak tangan anaknya. Si anak yang tak mengerti apa-apa terlolong-lolong kesakitan sekaligus ketakutan.

Puas memukul tapak tangan, si ayah memukul pula belakang tangan anaknya. Si ibu cuma mendiamkan diri, mungkin setuju dan berasa puas dengan hukuman yang dikenakan.Pembantu rumah melopong, tak tahu nak buat apa-apa, sungguh kesian dan teramat sedih, namun dia sangat takut .

Si bapa cukup rakus memukul-mukul tangan kanan dan kemudian tangan kiri anaknya. Selepas merasa puas, si bapa masuk ke rumah dituruti si ibu. Pembantu rumah segera memeluk dengan penuh sayang dan duka, cepat-cepat menggendong anak kecil itu, membawanya ke bilik.

Dilihatnya tapak tangan dan belakang tangan si anak kecil calar balar.Menangis teresak-esak keduanya, dalam bilik.Pembantu rumah memandikan anak kecil itu. Sambil menyiram air sambil dia menangis. Anak kecil itu pula terjerit-jerit menahan kepedihan sebaik calar-balar itu terkena air.

Si pembantu rumah kemudian menidurkan anak kecil itu. Si bapa sengaja membiarkan anak itu tidur bersama pembantu rumah.

Keesokkan harinya, kedua-dua belah tangan si anakbengkak. Pembantu rumah mengadu. 'Sapukan minyak gamat tu!' balas tuannya, bapa si anak.

Pulang dari kerja, dia tidak melayan anak kecil itu yang menghabiskan masa di bilik pembantu. Si bapa konon mahu mengajar anaknya.

Tiga hari berlalu, si ayah langsung tidak menjenguk anaknya sementara si ibu juga begitu tetapi setiap hari bertanya kepada pembantu rumah. 'Ita demam... ' jawap pembantunya ringkas. 'Bagi minum panadol tu,' balas si ibu.

Sebelum si ibu masuk bilik tidur dia menjenguk bilik pembantunya. Apabila dilihat anaknya ita dalam pelukan pembantu rumah, dia menutup semula pintu.

Masuk hari keempat, pembantu rumah memberitahu tuannya bahawa suhu badan Ita terlalu panas. 'Petang nanti kita bawa ke klinik. Pukul 5.00 siap' kata majikannya itu.

Sampai waktunya si anak yang longlai dibawa ke klinik. Doktor mengarahnya ia dirujuk ke hospital kerana keadaannya serius. Setelah seminggu di wad pediatrik doktor memanggil bapa dan ibu kanak-kanak itu.

'Tiada pilihan..' katanya yang mencadangkan agar kedua-dua tangan kanak-kanak itu dipotong kerana jangkitan yang sudah menjadi gangren sudah terlalu teruk.

'Ia sudah bernanah, demi nyawanya tangan perlu dipotong dari siku ke bawah' kata doktor. Si bapa dan ibu bagaikan terkena halilintar mendengar kata-kata itu. Terasa dirinya tunggang terbalik, tapi apalah dapat dikatakan.

Si ibu meraung merangkul si anak. Dengan berat hati dan lelehan air mata isterinya, si bapa terketar-ketar menandatangani surat kebenaran pembedahan.

Keluar dari bilik pembedahan, selepas ubat bius yang dikenakanhabis, si anak menangis kesakitan. Dia juga terpinga-pinga, melihatkedua- dua tangannya berbalut putih.

Direnung muka ayah dan ibunya. Kemudian ke wajah pembantu rumah.Dia mengerutkan dahi melihat mereka semua menangis. Dalam seksaan menahan sakit, si anak yang keletah bersuara dalam linangan air mata...

'Abah.. Mama... Ita tak buat lagi. Ita tak mau ayah pukul. Ita tak mau jahat. Ita sayang abah.. sayang mama.' katanya berulang kali membuatkan si ibu gagal menahan rasa.

'Ita juga sayang Kak Narti..' katanya memandang wajah pembantu rumah, sekaligus membuatkan gadis dari Surabaya itu meraung seperti histeria.

Tidak seorang pun yang melihat suasana itu tidak menangis.... 'Abah.. bagilah balik tangan Ita. Buat apa ambil.. Ita janji tak buat lagi! Ita nak makan, macam mana? Nak main macam mana? Ita janji tak conteng kereta lagi,' katanya bertalu-talu.

Bagaikan gugur jantung si ibu mendengar kata-kata anaknya. Meraunglah dia sekuat hati namun takdir yang sudah terjadi, tiada manusia dapat menahannya..

"Didiklah dan pukullah anak anda dengan penuh kasih sayang, bukan untuk lepaskan geram & marah anda...." (,")(",) 

Monday, October 25, 2010

I'll never get over you getting over me

I hear you're taking the town again,
Having a good time,
With all your good time friends,
I don't think that you think of me,
You're on your own now,
And I'm alone and free,
I know that I should get on with my life,
But a life lived without you could never be right,
As long as the stars shine down from the heaven,
As long as the river runs to the sea,
I'll never get over you getting over me,
I tried to smile so the hurt won't show,
Tell everybody I was glad to see you go,
But the tears just won't go away,
Loneliness found me looks like it's here to stay,
I know that I ought to find someone new,
But all I found is my self always thinking of you,
As long as the stars shine down from the heaven,
As long as the river runs to the sea,
I'll never get over you getting over me,
Oh no matter what I do,
Each nights a life time to live through,
I can't go on like this,
I need your touch,
You're the only one I ever loved,
And as long as the stars shine down from the heaven,
As long as the river runs to the sea,
I'll never get over you, getting over,
I'll never get over you,
I'll never get over you getting over me.........

Sunday, October 24, 2010

DRUG ??


ohhhhhhhh tidak !katakan tidak pada najis itu ! benci benci benci.. kenapa la kan ramai sngat org amik benda tu?? sedap ke?? best ke?? nikmat ke?? feel ke??layan ke??
hadoii pelik betul la ak ngn diorang2 neh.. suka sngt kan mik benda2 neh.. bukan la nk ckp ak neh baik sngat kan.. tp tah la ak xsuka la kepada sesiapa yang mik benda2 neh especially kawan2 ak sndri.. emm,nk nasihat nnti kena nasihat balik.. serba salah.. tp kalau ngn ak neh mmpuih la
hampa nk kata apa pn kan.. dan ak nk kata ak kata teruih.. tp ngn manusia neh kan ketegaq sungguh la.. mulut kata YA tp buat juga.. kadang2 ak terasa juga la kan bila mulut depa kata YA depan ak then last2 kantoi gk.. emm,nk kata apa da?? nk ak tibai?? omg xkot.. bukan budak2 da kan.. skgi jd cm len lak.. tapi kalau ngn DADAH ne persahabatan pn bole terputus.. da pernah berlaku.. bukan main cakap ja.. cita dia cmni..' dlu penah la ak nasihat kt dia
tu suruh stop then dia ckp ok dia stop.. ya agk lama juga dia stop.. then satu hari neh DHUSSSSS kantoi gk.. respon ak?? emmm,masa dia jnji ngn ak tu ak da ckp kalau mik lg benda tu lepas ni ak akan wt xtao ja.. SUMPAH ak akan buat xtau.. da kantoi ak pn buat xtau la.. sbb ak akn buat bnda y
g ak ckp.. da malas da ak nk nasihat.. beletiaq..hingaq..malas malas malas ! pandai2 la pikir kan.. if dia xnk bnda neh berlaku better dia stop terus kan.. tp apa da jadi?? if dia still ag nk kawan ngn ak dia msti stop terus kan.. tap?? emm,ak xnk juga la salahkan dia 100% ! sbbnya biasa la kan kalau seseorang tu da pernah amik bnda tu pastu dia stop msti dia akan teringat kan keseronokan bila mik bnda tu.. tu pn masih bole kawal kan kalau dia pikir emmm masa depan?? resiko kan.. tambahan pulak kalau kena jarum ngn kawan2 len.. haiszzz lagi la xbole tahan.. darah muda pulak kan.. ini juga depend atas diri masing2 gk la.. kadang2 tu juga ak heran la kan ngn sikap sesetangah kawan2.. da tao kan yg di
a tu nk stop kenapa la kan mesti nk jarum2.. nk ajk2.. kalau kau nk amik juga kau amik sorang2 la.. perlu ka ajk ramai2?? perlu ke hasut2?? perlu ke jarum2?? hadoi manusia2 !tolong la jgn terlibat ngn bnda2 neh smua.. ak xsuka dengan sesiapa yang amk bnda2 neh.. bukan xsuka OH AK FUCK DIA OH AK FUCK DIA ! bukan la.. tp tah la.. msh still berkawan tetapi mungkin xakan beberapa close la.. itu ja yg ak berani ckp.. nk ckp ak xmik bnda2 terlarang neh?? oh tidak sama sekali.. ada juga a tp please la jgn DADAH ! pada ak DADAH haram ! ARAK pn
haram gk.. ahahah gila ! so tolong la jgn permainkan kepecayaan ak.. ak sngat senang percayakan org dan ak juga sngt senang tid
ak percayakan orang.. so pandai2 la kan..
btw i miss my BFF.. miss so much and badly
~

FARRA WAHIDA


dia??? ha sapa neh?? wehhh xkenai2 ! ahahah
ha ni la dia seorang yg nama FARRA WAHIDA BT ....?? lupa lak nk tya pak dia nm pa... ahahah
org perlih juga dia neh.. org padianggg besar.. nuuhhhh dekat2 siam nuhh... ahaha
kat2 tempat cucuk2 ayam nuhh.. ngeeeeeee~ umor?? haizzz lupa ag.. 'pstttt' CIK FARRA OIII UMUR BAPA TAH??? dia dop habaq nk peg jb.. continue stdy katanya... actually ak baru ja kot kenai dia.. kenai kelmarin.. ngeee.. wt cm kenai lama da~ so far i can feel she is a friendly ..easy to get along ..meaning in other words, she can indeed be made a friend la.. sejak dop conct through fb neh dia mmg waya skit.. that mean dia mmg satu kepala la.. bole merapu skit.. eheheh.. elok la dia waya aku pn waya.. lama2 jd waya sungguh ! td ajk juga lepak2 tp dia keja pulok.
. bole lak kan weeknd keja.. hadoii xbest aih ! tpi xpe probably not the time yet to hang out with she ..may be a next time right?





ou FARRA WAHIDA nk peg mengaji neh jgn dop nakai2 na.. dop sengap2.. belajaq elok2...' amik berat aih ' ahaah ! jgn dop jd ayam belah sana da la noh.. ha satu ag bawak lotcin 4 5 packet habuan hilang sanggap kt sana.. sana xda juai !i hope to meet you someday~ untuk apa??? emm ,sembang2, gelak, kutuk2, makan lotcin :DD


Saturday, October 23, 2010

skylit drive

video


lagu lena malam neh ~ zzzzzzzzzzzzzzz

Friday, October 22, 2010

Feelings that


Ibu bergenang air mataku
Terbayang wajahmu yang redup sayu
Kudusnya kasih yang engkau hamparkan
Bagaikan laut yang tak bertepian

Biarpun kepahitan telah engkau rasakan
Tak pula kau merasa jemu
Mengasuh dan mendidik kami semua anakmu
Dari kecil hingga dewasa
Hidupmu kau korbankan
Biarpun dirimu yang telah terkorban
Tak dapat kubalasi akan semua ini
Semoga Tuhan memberkati kehidupanmu ibu

Ibu kau ampunilah dosaku
Andainya pernah menghiris hatimu
Restumu yang amatlah aku harapkanKerana disitu letak syurgaku

Tabahnya melayani kenakalan anakmu
Mengajarku erti kesabaranKau bagai pelita di kala aku kegelapan
Menyuluh jalan kehidupan

Kasihanilah Tuhan ibu yang telah melahirkan diriku
Bagaikan kasih ibu sewaktu kecilku
Moga bahgia ibu di dunia dan di akhirat sana...

Kasih sayangmu sungguh bernilaiItulah harta yang engkau berikan
Ibu... dengarlah rintih hatiku untukmu ibu

*tiba2 mlm neh jd sayu2~

*pssttt i love to you has never changed and i will love you until whenever 'sumpah'~